Lavanda Alberta

Lavanda Alberta: Campul de lavanda pe care trebuie sa il vizitezi in 2022

Bună ziua tuturor!

Într-o duminică mohorâtă că cea de astăzi, în majoritatea regiunilor țării, m-am hotărât să vă inseninez ziua, așa că, luați-va cafeaua și haideți cu mine într-o călătorie parfumată și colorată…de lavanda!

Despre ce discutăm astăzi?

  • Despre lavandă!

De ce?

  • Păi, în ultimii ani am observat un trend crescător în ceea ce privește turismul culturilor de … diverse. Cred că are legătură în primul rând cu instagramabilitatea lor, în al doilea rând cred că este un trend preluat de la olandezi. Aceștia își promovează foarte frumos țara prin minunatele lor câmpuri de lalele.  Așa că, de ce să nu facem și noi asta? Nu este nevoie să mergem în cine știe ce țări pentru a obține fotografii memorabile în lanuri cu plante. Le avem în țară!

Acum că am stabilit ce-ul și de ce-ul acestui articol, haideți să aflăm mai multe!

Lavanda Alberta

Dacă sunteți din Brașov și vreți să gășiți un lan cu Lavandă în apropiere, sau dacă călătoriți spre Brașov și doriți să vedeți și mai multe, puteți face o vizită plantației Lavanda Alberta!

Lavanda Alberta

Localizare și acces către Lavandă Alberta

Aflată în localitatea Crizbav,  mai exact: https://goo.gl/maps/P3iEGdkpxvjEcBbC7, plantația este o afacere de familie, înființată în 2014, și este considerată a fi la una dintre cele mai mari altitudini din România.

Accesul până la locație este relativ facil, existând o porțiune de drum neasfaltat, dar circulabil cu orice mijloc de transport. Cu toate acestea, peisajul oferă o compensație considerabilă, inclusiv de pe plantatie zărindu-se munții!

Pentru vizitare este percepută o taxă, anul trecut de 10 lei, în care era inclusă inclusiv experiență recoltării propriului buchețel de lavandă. Tot ceea ce aveați nevoie era o foarfecă pentru a nu distruge cultura!

Lavanda Alberta

Activități

Cei de la Lavanda Aleberta oferă cadre extraordinare pentru ședințe foto. De asemenea au scoase la vânzare diferite produse obținute din culturile anilor trecuți. Plante uscate, uleiuri esențiale, buchetele și altele.

Cu toate acestea, cred că cea mai importantă experiență de care vă veți bucura, este ședința de aromaterapie, garantată de plimbarea printre tufe!

Lavanda Alberta

Personal

După cum am menționat deja, este o afacere de familie. Cei ce se ocupă de plantație sunt niște oameni  minunați.

Când am ajuns noi, am fost întâmpinați de tată la poartă, el având rolul de casier. Mama se ocupa de vânzarea produselor, iar fiul de buna dispoziție a tuturor.

Ne-au împărtășit povestea fermei, cum a luat naștere, ce probleme și dificultăți au întâmpinat, dar și ce bucurii le-au adus. Au destăinuit și secrete în această artă, a creșterii Lavandei.

Sunt oameni frumoși prin toată prezența lor.

Experiență în sine

Pentru mine, experiența în sine a fost minunată. Câmpul mi s-a părut extraordinar, plin de fluturi și albine. Am mers după masă pentru a prinde o temperatură acceptabilă. Pentru că este la altitudine, înflorește mai târziu, vizita noastră fiind în iulie, în timp ce în alte zone, deja era aproape trecută. Personal, aș fi apreciat un program până mai târziu, anul trecut era 6-7 ora de închidere, și vară fiind, abia începea golden hour, dar a fost minunat și așa.  Am putut zbura și cu drona. Plantația a fost destul de populată pe parcursul vizitei noastre, dar am putut  să ne simțim în largul nostru chiar și așa.

 

Lavanda Alberta

Lavanda Alberta

Lavanda Alberta

Pentru mai multe informații, și bine-înțeles, actualizarea programului pentru anul acesta (deschiderea sezonului, program, tarife, etc.) puteți să le accesați pagina de Facebook. Acolo postează detaliile în fiecare an, stadiul plantației, (am văzut recent că au înverzit tufele), și răspund cu mare drag și bună voință oricărei întrebări!

Cât despre noi… Dacă sunteți interesați de mai multe, puteți să va delectați cu articolul meu precedent despre Oradea, ori cu ceea ce au mai scris colegii!

De asemenea, aveți opțiunea de a mă cunoaște mai bine, pe blogul personal, sau pe insta, ba chiar și pe Pinterest dacă avem doritori!

Va aștept în secțiunea de comentarii cu întrebări, opinii și de ce nu, chiar sugestii!

Până dată viitoare, vă doresc #adreamerlife,

Cristiana

 

 

2 thoughts on “Lavanda Alberta: Campul de lavanda pe care trebuie sa il vizitezi in 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *