Stațiunea lacustră Berzasca: Un loc de vis pentru iubitorii de natură și de aventură

Stațiunea lacustră Berzasca: O destinație turistică unică în România

Stațiunea lacustră Berzasca este o destinație turistică unică în România, situată în județul Caraș-Severin, pe malul Dunării. Această stațiune este prima și singura din România care oferă cazare în căsuțe suspendate pe piloni deasupra fluviului.

 

Localizare

Stațiunea lacustră Berzasca este situată în comuna Berzasca, la aproximativ 50 de kilometri de Orșova. Accesul se poate face pe drumul național DN57C, care leagă Orșova de Drobeta-Turnu Severin.

Istoric

Proiectul de amenajare a stațiunii lacustră Berzasca a fost inițiat în anul 2014, de către un investitor privat. Lucrările au fost finalizate în anul 2016, iar stațiunea a fost inaugurată în anul 2017.

Caracteristici

Stațiunea lacustră Berzasca este formată din 15 căsuțe suspendate, fiecare cu o capacitate de cazare de până la 4 persoane. Căsuțele sunt construite din lemn și sunt dotate cu toate facilitățile necesare unei vacanțe confortabile, inclusiv aer condiționat, televizor, baie proprie și terasă cu vedere la Dunăre.

Căsuțele suspendate

 

Un colț de rai pe Dunăre: Stațiunea lacustră Berzasca

 

Căsuțele suspendate de la stațiunea lacustră Berzasca sunt construite din lemn și au o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Fiecare căsuță are două dormitoare, o baie, o bucătărie și o terasă cu vedere la Dunăre.

Căsuțele sunt suspendate pe piloni de beton, la o înălțime de aproximativ 3 metri deasupra apei. Acest lucru oferă turiștilor o priveliște spectaculoasă asupra Dunării și a împrejurimilor.

Facilitățile stațiunii

 

O vacanță relaxantă și activă în Berzasca

Piscina este situată în apropierea căsuțelor suspendate și oferă turiștilor o modalitate de a se relaxa și de a se răcori în timpul verii.

Restaurantul stațiunii oferă o varietate de preparate tradiționale românești și internaționale. Barul stațiunii servește o varietate de băuturi răcoritoare, alcoolice și nealcoolice.

Terasa stațiunii oferă turiștilor o priveliște panoramică asupra Dunării și a împrejurimilor.

Obiective turistice din apropiere

 

Stațiunea lacustră Berzasca: O bază excelentă pentru explorarea Clisura Dunării

 

În apropierea stațiunii lacustră Berzasca se află numeroase obiective turistice interesante, inclusiv:

  • Cetatea Drencova este o cetate medievală situată în apropierea satului Drencova. Cetatea a fost construită în secolul al XIV-lea și a fost folosită ca fortăreață de către otomani și de către austrieci.
  • Biserica sârbă Liubcova este o biserică ortodoxă sârbă situată în satul Liubcova. Biserica a fost construită în secolul al XVII-lea și este un important monument istoric.
  • Munții Almajului sunt o grupare muntoasă situată în apropierea stațiunii lacustră Berzasca. Munții Almajului oferă o varietate de trasee de drumeție, perfecte pentru iubitorii de natură.
  • Parcul Natural Porțile de Fier este un parc natural situat în apropierea stațiunii lacustră Berzasca. Parcul Natural Porțile de Fier este unul dintre cele mai importante parcuri naturale din România și oferă o varietate de atracții naturale, inclusiv cheile Dunării, Lacul de acumulare Porțile de Fier I și Lacul de acumulare Porțile de Fier II.

 

Activități turistice la Stațiunea lacustră Berzasca

 

Toate facilitățile de care aveți nevoie pentru o vacanță de neuitat în Stațiunea lacustră Berzasca

 

Turiștii care vizitează stațiunea lacustră Berzasca pot participa la o varietate de activități turistice, inclusiv:

  • Plimbări cu barca pe Dunăre sunt o modalitate excelentă de a admira peisajul natural din Clisura Dunării.
  • Plimbări cu bicicleta pe malul Dunării sunt o modalitate excelentă de a explora împrejurimile stațiunii.

  • Pescuitul este o activitate populară în zona stațiunii lacustră Berzasca. Turiștii pot pescui pe Dunăre sau pe lacurile din apropiere.

  • Vizite la obiectivele turistice din apropiere sunt o modalitate excelentă de a afla mai multe despre istoria și cultura regiunii.

 

Stațiunea lacustră Berzasca este o destinație turistică unică în România, care oferă o experiență de vacanță de neuitat. Căsuțele suspendate pe piloni deasupra Dunării oferă o priveliște spectaculoasă asupra fluviului, iar facilitățile oferite de stațiune asigură un confort maxim turiștilor. În plus, în apropierea stațiunii se află numeroase obiective turistice interesante, care pot fi vizitate de turiști.

 

Multumim pentru fotografii : Mihaela Grigore si CNIPT Caransebes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *