Cetatea Saschiz, o poveste de peste 700 de ani

Cetatea Saschiz: O relicvă a istoriei

La aproximativ 20 de kilometri sud-est de Sighișoara, în județul Mureș, se află satul Saschiz, o localitate săsească cu o bogată istorie și tradiții. În apropierea satului, pe un deal înalt de 681,5 metri, se află Cetatea Țărănească din Saschiz, o ruină impresionantă care oferă o priveliște panoramică asupra împrejurimilor.

 

Istorie

 

Cetatea Saschiz, o cetate care a rezistat atacurilor inamicilor

 

Cetatea Saschiz a fost construită în secolul al XIV-lea, de către comunitatea săsească din Saschiz, ca loc de refugiu în caz de atac. A fost de mai multe ori asediată de inamici, dar a rezistat întotdeauna. În secolul al XVI-lea, cetatea a fost modernizată și fortificată, dar a fost abandonată în secolul al XVIII-lea.

 

Legendă

 

Cetatea Saschiz, o cetate care te va purta înapoi în timp

 

În jurul cetății există o legendă populară care spune că a fost construită de uriași. Se spune că uriașii trăiau în zonă și că erau o amenințare pentru localnici. Pentru a se proteja de ei, oamenii au construit cetatea, care era prea mare și puternică pentru a fi cucerită de uriași.

Legenda spune că uriașii au încercat să cucerească cetatea de mai multe ori, dar au fost întotdeauna respinși. În cele din urmă, uriașii au renunțat și au plecat din zonă.

Vizita la Cetatea Saschiz

 

Cetatea Saschiz: Legendă și istorie în inima Transilvaniei

 

Astăzi, cetatea este o ruină, dar încă păstrează o parte din farmecul ei original. Zidurile sale groase de piatră, turnurile sale impunătoare și priveliștea uimitoare asupra văilor înconjurătoare o fac o destinație turistică populară.

O vizită la Cetatea Saschiz este o experiență memorabilă, care vă va purta înapoi în timp, în epoca medievală. Veți putea să vă imaginați cum era viața în acele vremuri, când oamenii se refugiau în cetate pentru a se proteja de inamici.

Evenimente

 

In fiecare an, în luna iulie, la Cetatea Saschiz are loc un festival de muzică și artă medievală. Festivalul reunește artiști din întreaga lume, care oferă spectacole de muzică, teatru, dans și arte plastice.

 

Sfaturi

 

Cetatea Saschiz: Un simbol al rezistenței și al comunității

 

Iată câteva sfaturi pentru a vă bucura la maximum de vizita la Cetatea Saschiz:

  • Vizitați cetatea într-o zi senină, pentru a vă putea bucura de priveliște.
  • Purtați încălțăminte comodă, deoarece va trebui să urcați un deal pentru a ajunge la cetate.
  • Aduceți cu voi apă și alimente, deoarece nu există restaurante sau magazine în apropiere.

Cetatea Saschiz este o destinație turistică interesantă și unică, care oferă o experiență memorabilă. Ruina uriașă, priveliștea panoramică și legenda uriașilor o fac o atracție deosebită pentru turiștii din întreaga lume.

 

Multumim pentru fotografii : Diana Ilie si Andreea Bujor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *