Vulcanul Racoș

Racoș: locul unde poti gasi lacul si vulcanul la un loc!

O noua săptămână, o noua zi de luni, un nou articol despre călătorii!

Cum ieri a fost o zi cu mai mult soare decât ne așteptam, o plimbare  in apropiere a fost alegerea perfectă pentru a ieși puțin la aer, și de ce nu, pentru a vedea ceva diferit?

Parcul Geologic Racoș

Amplasat în inima județului Brașov, Parcul Geologic Racoș este o destinație care îmbină perfect frumusețea naturală cu o istorie bogată. Acest loc aflat în afara traseului obișnuit este perfect pentru aventurieri, pasionații de istorie și oricine caută o evadare liniștită din rutina zilnică. Cu trei puncte principale și un castel nu departe, această excursie de o zi merită cu siguranță energia depusă.

Vulcanul Racoș

Vulcanul Racoș: Unul dintre primele lucruri pe care le vezi de departe este vulcanul Racoș. Stins sau nu, cu peisajul lui selenar, este destul de uimitor și imens! Aceasta este o relicvă geologică ce vă invită să urcați pe pereții craterului și să vă minunați de straturile de rocă vulcanică. Este mai degrabă o zgură bazaltică, înaltă de 100 m, cu nisip roșu peste tot și cu niște urme de funingine pe pereții săi, ceea ce te poate face să crezi că poate doar doarme. Unele crăpături din pereții săi, numite de săteni „Moara dracului”, te-ar putea face să te gândești că nu e o idee bună să-l deranjezi pe domnul Vulcan. De asemenea, vă puteți bucura de priveliștea munților și dealurilor Carpatice și, bineînțeles, de micul sat!

Vulcanul Racoș

Lacul Smarald: Nu departe de vulcan, urmele industrializării sunt transformate de natură și un pic de ajutor uman într-un lac magnific. Imaginați-vă un lac atât de viu turcoaz încât pare rupt dintr-un vis. Acesta este Lacul Smarald, format într-o veche carieră de bazalt cu ajutorul ploilor, ninsorilor și a unor izvoare de apă din adâncime. Cu o înălțime totală de 50 m și o lungime de 200 m, acest loc perfect pentru fotografii pe Instagram, oferă atât serenitate, cât și minunății, coloanele de bazalt fiind expuse în toată splendoarea lor! Culoarea lacului provine de la mineralele din rocile vulcanice și are o adâncime în creștere de 18 m. Creșterea este de aproximativ 0,5 până la 1 m pe an.

Lacul de smarald

Lacul de smarald

Lacul de smarald Lacul de smarald Lacul de smarald Lacul de smarald

Un lucru care m-a uimit cu adevărat, pe lângă faptul că este un loc pitoresc, a fost faptul că lacul era plin de pești care se bucură de viața lor în salbaticia creata.

Coloanele de Bazalt: Arta naturii este expusă pe deplin cu coloanele de bazalt de la Racoș. Acești piloni hexagonali impozanti, de aproximativ 6-8m, s-au format pe măsură ce lava străveche s-a răcit și s-a contractat, semănând cu o orgă grandioasă sculptată de pământul însuși. Desigur, au fost găsite în mare parte înainte ca exploatarea bazaltului să fie oprită în anii ’60. Abia după aceea, întreaga zonă a fost declarată monument al naturii. Se spune că sunt vechi de aproximativ 1,3-1,4 milioane de ani.

Coloanele de bazalt

Natură și Istorie, există o combinație mai bună?

Castelul Sükösd-Bethlen: Așa cum am spus la început, în satul din apropiere se află un castel timid. O cetate din secolul al XVII-lea care stă ca o mărturie a trecutului bogat al regiunii. Chiar dacă este în mare parte ruinat, povestea sa ar putea prinde viață pas cu pas. A avut o grandoare semnificativă și a fost construit undeva între 1594 și 1603 de către Gyorgy Sukosd. La început, doar o clădire cu trei camere, apoi transformată în timp în această clădire uimitoare. Deși parțial în ruine, grandoarea castelului este încă evidentă. Nu era cu adevărat un punct crucial de apărare, dar a servit ca unul în anumite cazuri. Un lucru care mi-a plăcut cu adevărat a fost că era înconjurat de brazi bătrâni și multă verdeață!

Castelul Sükösd-Bethlen

Castelul Sükösd-Bethlen

Castelul Sükösd-Bethlen

Accesibilitate: Parcul Geodezic Racoș este ușor accesibil cu mașina și motocicleta, cu drumuri bine întreținute din Brașov. Alternativ, puteți lua un tren până la o stație din apropiere și vă puteți finaliza călătoria cu transportul local sau cu o plimbare relaxantă. Și este prietenos cu familia fiind un traseu accesibil si coppilor mici dar si varstnicilor! De asemenea, in sezonul uscat, incaltaminte speciala de drumetii nu este neaparat necesara!

Taxe de intrare: Biletele pot fi achiziționate de la Castelul Sükösd-Bethlen pentru aproximativ 25 de lei, care includ accesul la toate cele 4 atracții și 2 pliante cu informații!

Cel mai bun moment pentru a vizita: Deși parcul este fermecător tot anul, lunile mai calde oferă cele mai bune condiții pentru a explora minunile sale în aer liber. Fie că faceți drumeții pe vulcan sau vă relaxați la Lacul Smarald, vara și toamna oferă fundalul perfect, dar pentru mine, a fost magic în mai, deoarece salcamul era în plină floare și mirosea atât de dulce și perfect! Cu toate acestea, pentru mai multe informații care s-ar putea schimba, luați în considerare vizitarea site-ului lor web Visit Racos!

Până data viitoare, aveți #adreamerlife!

Cristiana Apreutese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *