Suceava

Ce poți vizita în Suceava

Suceava, cu siguranță,  este un oraș care trebuie adăugat pe lista  locurilor de vizitat.

Asta pentru că aici tradițiile încă sunt la ele acasă, pentru că sunt o gramadă de obiective turistice de văzut și pentru că e musai să guști din bucatele moldovenești, bucate ce îți vor încânta papilele gustative. Oamenii sunt calzi, primitori și te vor face să te simți ca acasă.

Suceava se află în sudul Bucovinei și este unul dintre cele mai vechi și importante orașe ale României.

Dacă ajungeți în zonă, trebuie să vedeți:

Cetatea de Scaun a Sucevei
Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei  este o cetate medievală, aflată pe un platou înalt, in partea estică a orașului. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice. A fost construită în 1388 de către domnitorul Petru I Mușat pentru a-I servi ca reședință voievodală, cu prilejul mutării capitalei Moldovei de la Siret la Suceava. Cetatea este din piatră, și a fost întărită de Ștefan Cel Mare cu ziduri înalte de peste 10 m și o grosime de aproape 4 m.

Restaurată recent, după ce a stat în paragină vreo 200 de ani, te poartă înapoi în trecut, prin frânturi din bogata istorie a Moldovei. Aici poti vedea diverse proiecții video și holograme, care te transpun pentru puțin timpul lui Petru Mușat sau Ștefan Cel Mare.

Muzeul Satului Bucovinean, Suceava
Muzeul Satului Bucovinean, Suceava

Muzeul Satului Bucovinean se află în imediata apropiere a Cetatii de Scaun a Sucevei. Este un muzeu in aer liber, înființat în anii 70 și care se întinde pe o suprafață de 6 ha.

Muzeul reconstituie satul de odinioară,  și cuprinde un numar de  vreo 30 de case tradiționale, anexe gospodărești, ateliere meșteșugărești, dar și cladiri precum școala, biserica, clopotnița sau  cârciuma.

Vizitând muzeul, te transpui în urmă cu 100 de ani, și îți poți imagina cum trăiau oamenii atunci, de la casele lor micuțe până la tradiții, cum ar fi nunta, botezul, înmormântarea.

Muzeul de Istorie, Suceava
Muzeul de Istorie, Suceava

Muzeul de Istorie din Suceava se află foarte aproape de centrul orașului, în fosta clădire a Prefecturii din perioada austriacă, construită la inceputul secolului 20, in stil neoclasic și baroc.

Cuprinde 27 de săli, unde se pot vedea în ordine cronologică, evenimente și numeroase  descoperiri arheologice începând din perioada Paleoliticului Inferior și până la revoluția din 1989.

Muzeul de Științe ale naturii, Suceava
Muzeul de Științe ale naturii, Suceava

Muzeul de Stiințe ale Naturii a fost înființat în 1976-1977 și se află în centrul Sucevei, lângă Parcul Central. Cladirea are două niveluri și expune colecții de minerale, plante, animale din perioada preistorică, păsări, insecte, mamifere.

Se mai pot vedea acvarii cu pești, broaște țestoase, dar și obiecte de podoabă din pietre semiprețioase.

Zona de Agrement Tatarasi, Suceava
Zona de Agrement Tatarasi, Suceava

Zona de agrement Tătărași este un loc unde te poți relaxa, după ce ai vizitat obiectivele de mai sus. Parcul este deschis din 2018 și se întinde pe o suprafață de 7,5 ha. Aici au fost construite alei pentru promenadă, terenuri de sport, de minigolf, locuri special amenajate pentru copii, un debarcader cu barci și hidrobiciclete, dar și o cafenea.

Bineînțeles, că Suceava mai are foarte multe locuri frumoase care merită vizitate, așa ca, dacă vă aflați în zonă, ar fi păcat să nu le descoperiți.

Sunt Nicoleta și locuiesc in Suceava, deci mă mândresc ca sunt suceveancă și vă invit cu mare drag să vizitați acest oraș frumos.

Mă găsiți și pe rețelele de socializare:  instagram calatoriivisatori sau youtube  calatoriivisatori , unde împreuna cu al meu soț, vă arătăm o grămadă de locuri frumoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *