sezonul bujorului de munte

Sezonul bujorului de munte

Bună ziua și o după masă plăcută! Cum sunteți, pe unde ați mai colindat ori pe unde aveți în plan să mergeți? sezonul bujorului de munte

Astăzi vin cu o propunere pentru voi, să cutreieram frumos munții după bujor. După cum probabil știți sau ați observat, este sezonul bujorului de munte!

Rhododendronul, sau bujorul de munte, este o plantă roz, regăsită pe vârfurile munților, ce dă senzația celui mai pufos covor roz.

Această plantă, occrotita de lege de altfel, face obiectul drumețiilor pe munte pentru multe persoane, inclusiv eu.

Până acum, l-am admirat în două zone, în Făgăraș și în Bucegi. Deci, despre ce vorbim azi?

Sezonul bujorului de munte în munții Făgăraș

Anul trecut am urcat pentru prima oară la bujor și pentru prima oară în Făgăraș. Drumeția a avut loc în ultimul weekend din iunie, iar vremea, în ciuda prognozei însorite, a fost destul de mohorâtă, dar nu rea. A fost cu personalite,așa cum îmi place mie. Am urmat traseul de o ora jumătate, poate două, până la Cabana Valea Sâmbetei, pornind de la barieră.

sezonul bujorului de munte
Portiune din poteca era afectata de avalansa

sezonul bujorului de munte

Odată ajunși la Cabana Valea Sâmbetei, parcă și norii au început să se răzgândească, și să lase loc câtorva raze de soare, și câtorva versanți rozalii.

După am mai urcat mai bine de o ora jumătate, pe un traseu ușor mai dificil ca cel până la cabană. sezonul bujorului de munte sezonul bujorului de munte

Sus, marea roz ni s-a arătat, atât nouă cât și altor curioși, care au venit să o admire. sezonul bujorului de munte sezonul bujorului de munte sezonul bujorului de munte

Traseul de pe Valea Sâmbetei este unul cu o dificultate medie spre ușoară din punctul meu de vedere, marcat cu triunghi roșu. sezonul bujorului de munte sezonul bujorului de munte sezonul bujorului de munte  

Sezonul bujorului de munte în Bucegi

Anul acesta, din dorința de a revedea Bujorul de munte, dar presați  oarecum de circumstanțele unui program foarte încărcat, am schimbat traseul.

Am ales un traseu mai ușor, pornind de la Cabana Padina, până în Șaua Strungă. Cum a fost sâmbătă, Valea Prahovei a fost liberă la dus, și liberă la întors, pe sensul nostru  de mers cel puțin. cabana padina

Și, la fel că anul trecut, prognoza a fost depășită de realitate. Deși șansele să plouă erau extrem de mari, am avut soare toată ziua.

Pentru noi, traseul a fost o urcare ușoară de două ore, cu oricâte pauze de poze am avut nevoie. muntii bucegi muntii bucegi muntii bucegi  

muntii bucegi

muntii bucegi

muntii bucegi

muntii bucegi

De la refugiul Șaua Strungă am urcat până în Șa, să admirăm peisajul, urmând apoi să ne întoarcem la refugiu și să continuăm spre Leaota, pe marcaj dungă roșie, până la versanții roz, ce oferă peisaje rare. De la refugiu până la cea mai apropiată zonă cu flori am făcut 30 min, pe un drum ușor, plin de vârfuri, oriunde ai privi.

muntii bucegi

muntii bucegi

muntii bucegi

muntii bucegi

muntii bucegi

Singurul dezavantaj al zilei a fost vântul, destul de aspru aș putea spune, pe care l-am întâlnit doar în preajma bujorului.

sezonul bujorului de munte

Presupunem că îl ocrotea… în rest numai voie bună.

Dacă ar fi să facem o  paralelă între cele două experiență, mai accesibilă mi s-a părut Șaua Strungă, și cu mai multe oportunități vizuale până  la traseu (Trans-Bucegi, Lacul Bolboci), dar peisaje mai spectaculoase au fost spre Fereastra Mare.

Oricum, aveți parte din drumeții expuse pentru a va bucură împreună cu mine de ele, și cine știe, poate va hotărâți la o drumeție înainte să se termine sezonul?

Cam atât pentru săptămâna aceasta!

Va invit să ne urmăriți, și să ne descoperiți cele mai recente povești, aici sau pe Instagram!

De asemenea, dacă doriți să ne cunoaștem mai bine, putem să ne vedem pe blogul personal sau pe social media. Acolo puteți descoperi mai multe locații, experiențe și nu numai.

Până data viitoare eu nu pot să va urez decât să aveți #adremerlife,

Cristiana Apreutese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *